La motxilla del terapeuta

El blog d'en David Riera

Tres històries, tres preocupacions habituals i tres solucions

Xerrada per famílies: ens preocupa que…

… en Josep és molt inhibit en relacionar-se amb els altres.
… na Marta passa molta de pena per fer-ho bé en els estudis.
… na Miquela té molta por a l’hora d’anar a dormir.

foto de Es Calidoscopi.
… En Josep té deu anys i és un nin molt creatiu. Li encanta dibuixar monstres i naus espacials. La seva mestra diu que té un estil propi! No té gens d’interés pel futbol i prefereix la tranquil·litat dels seus dibuixos al rebombori del pati. Els altres nins no hi compten per jugar a futbol, però darrerament està més aïllat que mai i de vegades plora perquè se sent sol….
…. Na Marta té onze anys i és una nina molt responsable. De fet, també és bona estudiant però ella pensa que no ho és gens. De vegades hi ha algun problema de matemàtiques que no li surt a la primera i s’angoixa molt, fins al punt que no pot continuar. El seu mestre, en Lluís, l’intenta engrescar a continuar però ella encara se sent més bloquejada. Als controls, sovint té por de fer-ho malament i tornar a experimentar un bloqueig similar….
… Na Miquela té vuit anys i és una gran balladora però mai li ha anat massa bé dormir tota sola a les nits. En el darrer any les coses s’han complicat. Cada vespre necessita que qualcun dels seus pares hi sigui present quan ella va a dormir. Aquests hi han de ser fins que s’adormi, si no, no hi ha manera! La seva mare arriba a quedar-se també adormida amb ella, esperant que arribi la son i darrerament té mal d’esquena!…
Més info:

http://escalidoscopi.net/agenda/en-preocupa-que-xerrada-gratuita/