Cursos

Supervisió

La supervisió és un aspecte clau en la formació del psicòleg clínic. En aquesta, l’alumne exposa casos extrets de la seva tasca professional i així, les propostes d’un terapeuta especialista en psicoteràpia, suposen un grau de formació que possibilita l’aprenentatge cada vegada més significatiu de la seva tasca professional.

Organitzam grups reduïts de supervisió, que permeten adaptar-nos a les característiques professionals dels alumnes i fer un seguiment de la seva feina amb un objectiu formatiu.

Formació als centres educatius

Bona part de la nostra activitat en el camp de la formació ha estat dirigida a la fita de proporcionar recursos pràctics als professionals de l’educació. Fa uns cursos vam impartir en diversos centres el curs Intervencions eficients dins el context educatiu en problemes del comportament. Aquest curs estava dissenyat per als centres escolars que reunien un grup de professionals amb la inquietud de trobar noves formes d’abordar aquests tipus de necessitats educatives i eines pràctiques per a obtenir veritables canvis positius. A partir d’aquesta experiència vam anar intentant conèixer més d’aprop les necessitats formatives dels mestres dins el camp de la psicologia.

Actualment, fruit d’aquesta reflexió, la nostra oferta formativa s’ha ampliat i diversificat de forma considerable.

Formació en l'àmbit social

De la nostra experiència en el programa de violència filio-parental del Govern Balear i la col·laboració en altres línies de treball  dels serveis socials, ens hem format i hem desenvolupat cursos amb temàtiques com la Resistència Pacífica en problemes de Violència Filio-parental o el treball amb l’Entrevista amb Adolescents i Famílies des de l’Enfocament de la Teràpia Breu.

Màster en Intervenció Psicològica en la Infància, l'Adolescència i la Família, curs 2019-2020.

Formació dirigida a la transmissió d’eines i recursos per a la pràctica professional en l’àmbit de la psicologia de la infància i l’adolescència. El programa del màster està especialment centrat en la intervenció en Teràpia Breu d’orientació sistèmica per als diversos trastorns i problemàtiques psicològiques que apareixen en els contextos clínic, educatiu i social. Els alumnes del màster formen part de l’equip terapèutic que treballa amb casos reals complementant la tasca d’atenció psicològica del terapeuta; visualitzen en directe les sessions d’intervenció a través d’un circuit tancat de vídeo i es comuniquen amb el terapeuta principal i comparteixen les seves idees, comentaris o suggeriments en viu o en l’anàlisi posterior mitjançant l’ús de vídeo gravacions.

MÉS INFORMACIÓ