XERRADA

L’obediència: estratègies pel canvi

Parlaram d’uns quants problemes quotidians relacionats amb l’obediència de fills a pares. Aquests seran exemples representatius de situacions habituals en el dia a dia de les relacions paterno-filials. No ens centrarem en donar cap recepta de pautes a seguir ni ens caldrà caure en el tòpic del “manual d’instruccions encara no publicat” per entendre que cada nin reuneix unes característiques i es desenvolupa en un conjunt de contextos sempre diferent d’un altre.

Per això, vos proposarem una sèrie de maniobres o estratègies que ajudin a pensar i provocar canvis, permetent veure aquests problemes quotidians des d’una perspectiva nova i aclaridora. Podrem començar a descobrir la forma d’aconseguir que els problemes referents a l’obediència deixin de provocar conflictes i vos permetin recuperar la indispensable autoritat educativa.

I com que el context ens marca el camí, treballarem amb una sèrie d’exemples pràctics que, a la vegada ens permetin començar a revelar una altra perspectiva de l’obediència i les nostres actituds educatives. Parlarem de quins factors relacionats amb l’obediència giren al voltant de situacions tan universals com: les rabietes, el menjar, l’hora d’anar a dormir o posar-se a fer els deures. Aquesta exposició pràctica ens permetrà acabar amb una bona llista de noves idees, que no receptes, per exercir les nostres tasques educadores amb major efectivitat i harmonia.

ÀMBIT

Educació Infantil, Primària i Secundaria.